Icom IC-705

Skärmdump från hamlife.jp 16 dec 2019:


ICOM Co., Ltd. släppte den bärbara IC-705-maskinen som täcker alla lägen inklusive DV (D-STAR digital röst) den 16 december 2019, som täcker HF-430MHz-bandet som utställts på årets "Ham Fair 2019" Officiellt meddelat. Det föreslagna detaljhandelspriset är 124 800 yen (exklusive skatt) och utgivningsdatumet är i slutet av mars 2020. Den planerade årliga försäljningen är 10 000 enheter. Företaget kommer att ha förhandsvisningar av IC-705 i Osaka och Nihonbashi den 21 december (lördag) och i Tokyo och Akihabara den 22 december.



Icoms nya produkt "IC-705"


 ICOM kommer att erbjuda den bärbara IC-705-enheten (upp till 10W utgång) som täcker HF / 50/144 / 430MHz-bandet i alla lägen (SSB / CW / RTTY / AM / FM / DV) vid företagets monter vid årets "Ham Fair 2019" Det tillkännagavs och väckte uppmärksamhet, men nyligen tillkännagavs utgivningen officiellt och det föreslagna detaljhandelspriset och släppdatumet blev klart. Det bör noteras att IC-705-tillbehöret inte inkluderar en piskantenn.

 Ett utdrag från företagets pressmeddelande.

Nyutgivna "IC-705", en bärbar sändtagare som täcker HF till 430MHz-bandet i alla lägen inklusive DV (digital röst).

 ICOM Co., Ltd. kommer att släppa en ny amatörradio bärbar sändtagare IC-705 som täcker HF till 430MHz-bandet i alla lägen inklusive DV (digital röst) i slutet av mars 2020.

 IC-705 antar RF-direktprovtagningsmetod som är mycket utvärderad i IC-7300 / IC-9700. Lättvikts cirka 1 kg (inklusive det medföljande litiumjonbatteriet BP-272) och kompakt kropp med olika funktioner inklusive ett realtidsspektrumomfång och vattenfallskärm med högsta hastighet och upplösning. Dessutom ger en stor 4,3-tums färgskärm som stöder beröringsdrift dig att intuitivt använda en mängd funktioner.

 Dessutom uppnås den maximala effekten på 5W med det medföljande batteriet (BP-272), och den maximala effekten på 10W uppnås med en extern strömförsörjning (vid 13,8 V). Förutom att stödja anslutningen via trådlös WLAN / Bluetooth-teknik har den också en GPS-antenn, micro USB-anslutning och microSD-kortplats. Naturligtvis stöder det DV (Digital Voice) -läget för digital kommunikation D-STAR för amatörradio rekommenderad av JARL (Japan Amateur Radio Federation). Fullt utrustad med D-STAR-funktioner inklusive terminalläge / åtkomstpunktläge.

 LC-192 (tillval) som är idealisk för mobil- och fältdrift ingår också i line-up-mottagaren för fältdrift. IC-705, som täcker HF till 430MHz-bandet i alla lägen, är en ny produkt som förväntas ytterligare öka njutningen och aktiviteterna för amatörradio.

<Huvudfunktioner>

● Täcker HF + 50MHz + 144MHz + 430MHz i alla
 lägen. Från HF till 50/144 / 430MHz kan du njuta av olika band i DV-läge i D-STAR förutom SSB, CW, RTTY, AM, FM. Mottagningen täcks kontinuerligt från 30 kHz till 144 MHz band. Du kan njuta av FM-sändningar och mottagning av luftband.

● Anta RF-samplingsmetod för RF Den direkta samplingsmetoden för
 RF som konverterar RF-signaler direkt till digitala signaler och bearbetar signalerna med FPGA (Field Programmable Gate Array) används. I den analoga signalbehandlingsprocessen finns det ingen icke-linjär distorsion som uppstår i blandare, vilket uppnår extremt utmärkta fasbrusegenskaper och realtidsspektrumomfång och vattenfall med hög hastighet / hög upplösning för första gången i sin klass. (För 25MHz och högre, nedkonvertering IF-provtagningsmetod)

● Utrustat med realtidsspektrumomfång och vattenfall
 Prestandan och funktionerna för de högt hyllade IC-7300- och IC-9700-omfattningarna ärvs. Räkna visuellt upp bandtillståndet, kontrollera tillgängliga frekvenser och aktivera avancerade operationer som går utöver konventionella fältoperationer.


● Utrustad med en stor färgskärm som stöder beröring. En stor färgskärm i
 samma storlek som IC-7300 och IC-9700 <4,3 tum> används. Olika objekt kan ställas intuitivt genom beröring. Synligheten och användbarheten i fältet förbättras dramatiskt.



 Prestandan och funktionerna när det gäller en lätt och kompakt kroppsfästmaskin finns i en kompakt storlek på cirka 20 cm i bredden, 8,35 cm i höjden och 8,2 cm i djupet. Vikt är cirka 1 kg (inklusive uppladdningsbart batteri BP-272, exklusive antenn). Vi inser storlek och lätthet som vi kan hålla med en hand.


● Litiumjonbatteri (BP-272) och extern strömförsörjning (13.8V)
 kan användas. Litiumjonbatteri BP-272 (medföljer) som kan användas med den behändiga sändtagaren ID-51 och ID-31-serien finns också. Naturligtvis stöds även extern strömförsörjning (13.8V).

● Uppnådde en maximal effekt på 5W med det medföljande batteriet och en maximal effekt på 10W med en extern strömförsörjning (vid 13 8V) En
 maximal effekt på 10W (vid en extern strömförsörjning på 13,8V) har uppnåtts samtidigt som en bärbar enhet. När du använder det medföljande litiumjonbatteriet BP-272 är drift vid en maximal effekt på 5W möjlig. QRP (5W) såväl som QRPp (0.5W) stöds.


● Stöder anslutning med
 trådlös WLAN / Bluetooth-teknik Stöder anslutning med WLAN / Bluetooth trådlös teknologi. Samarbete med smartphones, fjärrkontroll och headset VS-3 (tillval) utrustade med Bluetooth-teknik finns tillgängliga.

● Utrustad med GPS-antenn och GPS-logger Utrustad med
 högpresterande GPS-antenn. Med D-STAR DV-läge kan du skicka och ta emot platsinformation medan du pratar. Denna högpresterande GPS inser en mängd olika funktioner som GPS-loggfunktion och automatisk listningsfunktion för närmaste repeater. Det är också möjligt att spela in stationens position i kommunikationsinspelningsfilen och korrigera tiden för den inbyggda klockan.

● Utrustad
 med microSD-kortspår Sparar inte bara inspelning av kommunikationsinnehåll, överföringsröst, RTTY-avkodningslogg, bildskärmbildsbild, olika radioinställningar, GPS och annan data, utan kan också användas för uppgraderingar och programmering av firmware Utrustad med ett microSD-kortplats.

● Fullt utrustad
 med D-STAR-funktioner Fullt utrustad med funktioner för att njuta av D-STAR bekvämt som DR-funktion, terminalläge / åtkomstpunktläge. Dessutom kan du skicka och ta emot och visa sparade foton med bara IC-705.

● Utrustad med mikro-USB-terminal Utrustad
 med 2 COM-portar. Som ett resultat kan riggstyrning och CW- och RTTY-drift realiseras samtidigt. Ljud (modulation / demodulation) är också möjligt.


● Högtalarmikrofon med
 anpassningsknapp ingår Högtalarmikrofon <HM-243> med anpassningsknapp ingår. Högtalarmikrofonen är utrustad med anpassade knappar som kan tilldelas olika funktioner, t.ex. frekvens och volym.


● Multi-bag LC-192 lämplig för mobil- och fältdrift
 Inte bara kan IC-705 förvaras snyggt utan också en multi-bag LC-192 med olika funktioner som monteringsantenner, hål för koaxial- och mikrofonkablar etc. (valfritt). IC-705 kan manövreras med påsen i påsen.


LC-192 med flera påsar

<Tillbehör>
・ Högtalarmikrofon <HM-243>
・ Litiumjonbatteri <BP-272 / 7.4V, 2000mAh (typ)>
・ DC-strömkabel, etc.

<Alternativ> -BC
-202 Snabb batteriladdare: 4.800 yen + skatt
-BC-217S AC-adapter (USB-typ, för batteriladdning): Pris obeslutet
-CS-705 Programmeringsprogram: Gratis nedladdning
-HM-243 Högtalarmikrofon: Pris ej beslutat
・ LC-192
Multibag : Pris TBD ・ RS-BA1version2 IP-mjukvara för fjärrkontroll: ¥ 8 500 + skatt
・ ST-4001A Programvara för skärning av bilder (Android-version): Gratis nedladdning
・ ST-4001W Bildklippningsprogramvara (Windows-version): Gratis nedladdning
VS-3 Bluetooth-headset: 9 800 yen + skatt


Företaget kommer att ha förhandsvisningar av IC-705 i Osaka och Nihonbashi den 21 december (lördag) och i Tokyo och Akihabara den 22 december (Sun).