Slumpartat möte i Haninge 2011





I september 2011 fick jag ett mejl från Jack, AI4SV. Jack som är cancerforskare var i Stockholm på en konferens. Han hade tagit in på ett hotell i Haninge. På sina jobbresor världen över brukar han ta med sig sin QRP-rigg. I mejlet berättade han att vid utresan från USA hade flygplatskontrollen lagt beslag på hans lilla blyack och han bad om tips var han kunde köpa en sådan. Jag tipsade honom om  Kjell & Company i Haninge. Med ett nytt batteri drog han ut i skogen nära hotellet och fick en CW-kontakt med SK0QO, Södertörns Radioamatörer. Han var inte bekant med prefixet SK och trodde att det var en station i Östeuropa. Upptäckte efter ett tag att SK0QO sände på svenska. Operatören på SK0QO hade uppfattat att han var svensk eftersom Jack hade med SM0 i sitt call. Jack hade uppfattat att SK0QO-operatören hette Jonas. Ett par dagar efteråt hämtade jag upp Jack på hotellet och tog honom med på en biltur till Dalarö och till SK0QO där Jonas fanns på plats. Bilturen avslutade vi med ett besök hos Sven, SM5LE, som visade pågående experiment med mottagning av Schumann-resonanser runt 8 Hz.

Hemkommen berättade Jack om vårt möte i Haninge på sin blogg. Detta kan du läsa i nedanstående sidor, hämtade från hans blogg.












Jack, som bor i Maryland i USA, är fortfarande en QRP-are, helst ute i naturen. Han är också en utmärkt byggare och experimentator. Mikrofonen använder han sällan. Det är telegrafi som gäller. I hans utmärkta blogg finns mycket matnyttigt att ta del av: http://blog.templaro.com/

Hans blogg innehåller många fina foton. Nedan ett par exempel:







Jacks renoverade Collins S-Line